П`ятниця, 10.05.2024, 05:43Вітаю Вас Гість | RSS
Полянська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Меню сайту
Головна » 2015 » Жовтень » 19

Улюблена Богом перлина

Для всіх українців одна

Козацька моя Україна

Хлібів золотих сторона

Негодами лютими бита

Віками ти йшла до мети

Тобі в небі зорею світити

І волю і долю знайти

14 жовтня кожного року увесь християнський світ з глибокою любов'ю, вдячністю і надією славить Пресвяту Богородицю, Матір Спасителя світу Ісуса Христа.

         Для нас, українців, це свято християнське і національне, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традицій нашого народу.Свято Покрови було найбільшим святом для козаків. Цього дня у них відбувалися вибори нового отамана. Наші лицарі вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. Козаки настільки вірили в силу Покрови Пресвятої Богородиці і настільки щиро й урочисто відзначали свято Покрови, що впродовж століть в Україні воно набуло ще й козацького змісту та отримало другу назву  - Козацька Покрова. З цього року свято Покрови в Україні відзначається ще й як державне свято - День захисника України. 

так протягом  тижня з 12 по 17 жовтня у нашій школі відбувалися заходи, присвячені  цій славній події. Зокрема, відбулося відкриття виставки "Україна, колиска героїв".

Власне, на саму Покрову 14 жовтня  у Михайлівському храмі  відбувся святковий молебен, а учні школи, працівники сільський установ, представники спілки афганців Шепетівщини та козацького товариства поклали квіти до козацького хреста або хреста Джиготи, який знаходиться біля самого переїзду у Полянах.

класні керівники та класоводи на виховних годинах ще раз ознайомили своїх вихованців із величною історією України та роллю козаків у житті держави, розповіли чому свято Покрови вважається і святом  воїнів УПА, а також згадали хвилиною мовчання  героїв-сучасників, які поклали своє життя на олтар захисту України.

Усі класи  школи підготували плакати  та малюнки на патріотичну тематику, а також вітання для захисників України.

закінчився тиждень козацтва у Полянській школі традиційними Козацтькими забавами, які так полюбляють наші хлопці. У змаганнях взяли участь 3 команди: 8 класу "Хортиця", 9 класу "Полянські сотники", 11 класу "Отамани" . серед спортивних конкутсів команди виконали і багато творчих завдань, наприклад усім сподобався конкурс капітанів "хто кого перетанцює", де хлопці  танцювали гопака на витривалість. Перемогу у змаганнях здобула команда 11 класу.

 

Переглядів: 292 | Додав: Yulyiana | Дата: 19.10.2015 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Каталог матеріалів