Понеділок, 13.05.2024, 02:10Вітаю Вас Гість | RSS
Полянська ЗОШ І-ІІІ ступенів
Меню сайту
Головна » 2015 » Листопад » 28

21 листопада православний народ відзначає свято Михайлів день або, як кажуть у народі, Михайла. В цей час вихваляють ангелів та архангелів, про що говорить друга назва свята - Собор Архістратига Михаїла та інших Небесних сил.

Для мешканців села Поляни цей день по-особливому важливий та улюблений, адже саме на Михайла тут святкують престольний празник. Ще  в сиву давнини храм у селі ознаменували на честь Архистратига Михаїла.

У цей день у всіх селах починалися бурхливі гуляння, влаштовувалися бенкети, щоб в ім'я пророка Михайла налагодити дружбу і прийти до примирення. Тому 21 листопада забороняється сваритися, працювати, а прийнято приймати в своєму домі гостей і самим ходити в гості.

Так рік у рік стається й у селі Поляни. Для  мешканців села цей день за святістю прирівнюється до Пасхи, адже має таку ж  духовну силу.

         Святкування в селі розпочалося у стінах храму, цього дня там зібралося доволі багато вірян, усі вони прийшли щоб молитовно вшанувати святого Архистратига Михаїла, котрий неодноразово проявляє себе в чудесах та зціленнях недужих. Саме до цього святого, як до великого помічника та цілителя, християни звертаються не тільки в тілесних хворобах, але і в душевних.

До храму окрім місцевих жителів завітали й мешканці інших сіл, настоятелі сусідніх єпархій та почесні гості: приватний підприємець, депутат обласної ради Врам Мовсісян, директор Полянської школи Михайло Мамчур, представник корпорації «Сварог Вест Груп» Валерій Швець. Кожен висловив свої найщиріші вітання для жителів села.

Завершилося святкування урочистим Хресним ходом, під час якого віряни були окроплені святою водою. Насамкінець настоятель храму отець Роман виголосив повчальну проповідь, привітав   прихожан із престольним святом і закликав вірити у  силу Божу та відвідувати храм частіше.

На цьому ж святкування не завершилось. Вже ввечері для всіх активних жителів села і гостей свої двері гостинно відкрив сільський будинок культури. Бо проводити урочисті концерти на визначні свята в Полянах гарна традиція.

Глядачі мали змогу помилуватись творчістю місцевих аматорів: учнів четвертого класу Полянської школи(класовод Рабчевська К.О.), солісток Тетяни Семенець, Юлії Срібної, Каріни Ідрісової, танцювальної студії «Креатив», народного аматорського  фольклорного колективу «Веснянка» (старша і молодша групи), дуету «Поляночка», ансамблю  народної пісні Новичівської сільської ради «Срібні роси». На концерт також завітав народний  аматорський  театр «ПТАХ» із села Плесна  з жартом на одну дію «На сіножаті». 

Переглядів: 267 | Додав: Yulyiana | Дата: 28.11.2015 | Коментарі (0)

Р

Переглядів: 261 | Додав: Yulyiana | Дата: 28.11.2015 | Коментарі (0)

Початок листопада у нашій школі пройшов під гаслом

"Безпека – це життя людини,

Безпека- наше майбуття!"

ПРОГРАМА ТИЖНЯ

- Конкурс малюнків "Безпека мого життя" (1- 4 класи)

 

- Оформлення  стінгазети «Правила безпеки життєдіяльності» 

- Підготовка та демонстрація учнівської  презентації на тему : «Види небезпек» (5- 11 класи, вчитель - Охремчук Н.І.)

- Навчальна призентація "Правила безпечного поводження з газом, газовими та електроприладами" 

- Перегляд та обговорення відеоматеріалів  "Вогонь вдомі , твої дії"( 5- 9 класи. Класні керівники.)

Переглядів: 249 | Додав: Yulyiana | Дата: 28.11.2015 | Коментарі (0)

На початку листопада пройшов тиждень української писемності та мови, який провела вчитель української мови та літератури Подзерей Лідія Станіславівна.

у фойє школи  створили невеличку експозицію "Як навчалися писемності наші дідусі та бабусі."

Проведено мовознавчий КВК, турнір на кращого знавця української мови, шкільний етап конкурсу ім. Яцика.

Переглядів: 243 | Додав: Yulyiana | Дата: 28.11.2015 | Коментарі (0)

На початку листопада,  у переддень Дня працівників сільського господарства, коли берези прощаються із останніми литочками  свого вбрання, а буйний вітер гуляє спорожнілими полями у Полянській школі очі розбігаються від різномаїття природніх дарів та костюмів учасників Свята урожаю. Кожен клас хотів вразити  і виступити як найкраще, так 11 клас влаштували справжній Сорочинський ярмарок, учні 6 класу віддячували богам за щедрість землі, 7 клас показали якою буває осінь у житті людини у сценці "Старість не для нас", третьокласники запросили на свято Осінь та троє осінніх місяців, першокласники ще раз розказали про цінність кожної зернини, а 4 клас подарували танцювальну композицію "Діти -квіти", родзинкою свята стала постановка 9 класу "За двома зайцями".

Переглядів: 271 | Додав: Yulyiana | Дата: 28.11.2015 | Коментарі (0)

28 жовтня, фольклорний ансамбль "Веснянка"  черговий раз пітвердив почесне звання "народного". 15 років тому колектив був визнаний одним із кращих колективів Шепетівщини і постійно працює над удосконаленням виконавської майстерності, глибинно вивчає і відтворює народні традиції, обряди, навчає учнів школи культури поведінки на сцені, акторської майстерності та народного співу. Першим керівником та засновником "Веснянки" стала бувший вчитель музики нашої школи О.І.Тишківська, а нині ансамбль очолює колишня його учасниця Н.О.Тончук. Вітаємо берегинь народної спадщини та бажаємо творчих злетів.

Переглядів: 256 | Додав: Yulyiana | Дата: 28.11.2015 | Коментарі (0)

Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Каталог матеріалів